Van Rede Puppenopvoeding en Gedragstherapie
Begeleiding en advies

 
   
Doel

Socialiseren, habitueren, kennis van hondengedrag, onderhoud van de hond, methodes van aanleren, gebruik van de neus van de hond, puppygym en nog veel meer.
Voordelen voor de privélessen zijn dat ik kan starten met een theorieles bij de pup thuis en aansluitend tien lessen geef in allerlei praktijksituaties, in relatie tot wat de pup gezien de leeftijd/ervaring aankan. Wie van de familie aanwezig kan zijn, is van harte welkom. De pup heeft te maken met het hele gezin, niet uitsluitend met één persoon.

In mijn omgeving mogen honden in het bos los. In het bos ken ik iedereen (mens en hond) en kent iedereen mij. Mensen weten dat ze met hun hond contact kunnen maken met mijn cursist met pup. Pups leren daardoor om te gaan met allerlei rassen (ieder ras/kruising heeft zijn eigen taal) en ook de mensenfamilie krijgt meer vertrouwen in het omgaan met andere honden. Met name voor kleine rassen is dit belangrijk: je voorkomt dat het 'keffertjes' worden.

We gaan o.a. naar de kinderboerderij, naar het centrum van Ugchelen waar ik bij verschillende winkels met de pup naar binnen kan. Op een later moment naar de 'grote' stad met overdekte winkelcentra.

De kinderen worden bij de lessen betrokken. Fun-oefeningen scoren daarbij heel hoog, niet alleen bij de kids maar ook bij de pups/jonge honden.

Met het verkregen inzicht en de aangeleerde basis voor de opvoeding kan de puppencursist verder naar de jonge hondencursus waar zowel opvoeding als training aandacht krijgen.